Produkty pro organické houbičky (5)

Extrakt z Cordycepsu (Houbový) 10:1 50g

Extrakt z Cordycepsu (Houbový) 10:1 50g

Adaptogeny jsou netoxické rostliny, které se vyznačují specifickým účinkem na lidské tělo a mysl. Obecnou vlastností všech adaptogenů je odstraňování účinků stresu a přizpůsobení těla nepříznivým vnějším podmínkám. Manifoldio čínské <em>(sínese Cordyceps)</em> je parazitická houba z rodiny Dyczniki, s charakteristickým tvarem plodnic, které připomínají hůlku. Je to endemický druh, typický pro tibetské výšiny a Himaláje. Cordyceps je po staletí známý a využívaný v čínské medicíně, kde je nazýván "zázračným lékem". V té době se používal jako přípravek, který podporuje léčbu onemocnění ledvin, jater, srdce a plic. Nejprve se připravoval odvar, který obnovoval sílu a energii. Po léta se používal k potírání demence, stárnutí těla a zlepšení fyzické kondice.
Extrakt z Cordycepsu (houbový) 10:1 50g

Extrakt z Cordycepsu (houbový) 10:1 50g

Adaptogeny jsou netoxické rostliny, které se vyznačují specifickým vlivem na lidské tělo a mysl. Hlavní vlastností všech adaptogenů je zmírnění účinků stresu a adaptace organismu na nepříznivé vnější podmínky. Maczužník čínský <em>(Cordyceps sinesis)</em> je parazitická houba z čeledi maczužníkovitých, s charakteristickým tvarem plodnice, připomínajícím maczugu. Je to endemický druh, typický pro Tibetskou náhorní plošinu a Himaláje. Cordyceps je známý a využívaný v čínské medicíně po staletí, kde je nazýván „zázračným lékem“. V současnosti se používá jako přípravek podporující léčbu onemocnění ledvin, jater, srdce a také plic. Především se z něj připravoval nálev, který obnovoval vitalitu a síly. Již léta se používá k prevenci demence, stárnutí organismu a také k zlepšení fyzické kondice.
Inulin z čekanky 500G

Inulin z čekanky 500G

Inulin je přírodní vícezrnná látka, kterou člověk nedokáže strávit, a proto funguje jako dietní vláknina. Vyskytuje se v kořenech a hlízách některých rostlin (čikorka, jeruzalémský artyčok, artyčok, lopuch, cibule, česnek, banány). Nejčastěji se získává z čekanky. Inulin se vyznačuje nízkokalorickou a jemnou sladkostí. Protože je 10krát méně sladký než cukr, obvykle se nepoužívá jako náhrada. Inulin se používá jako gel, zahušťuje a stabilizuje látky. Inulin přidaný do potravin snižuje kalorický obsah, potlačuje chuť k jídlu a zvyšuje pocit sytosti. Díky tomu zlepšuje kontrolu nad množstvím konzumovaných potravin. Funguje u lidí s redukčními dietami. Inulin působí jako prebiotikum, stimuluje rozvoj normální střevní bakteriální flóry a tím pozitivně ovlivňuje zdraví.
Bioagave Biolight 1100 g

Bioagave Biolight 1100 g

Bioagávový sirup Bright je přírodní produkt z ekologických rostlin. Agáve se pěstuje již stovky let, převážně ve Střední a Jižní Americe. Má masité a silné listy uspořádané do růžice, které jsou pokryty ostrými trny. Lehká agáve by měla být alternativou k bílému cukru a medu. Chuť je jemnější než u medu. Agávový sirup je téměř 1,5krát sladší než běžný cukr. Chuť lehkého agávového sirupu je jemnější a neutrálnější než lehce karamelová chuť tmavého sirupu. Agáve je přírodní sladidlo rostlinného původu v polotuhé formě. Vegani jej ochotně používají jako náhradu za med. Má nižší glykemický index než med a široké kulinářské využití. 15% RWS* Tuk: 0 g - 0% včetně nasycených mastných kyselin: 0 g - 0% Sacharidy: 71 g - 27%, včetně cukrů: 69 g - 77% Vláknina: 5,8 g Bílkoviny: 0 g - 0% Sůl: 0,05 g - 1% *Referenční výživová hodnota &nbsp; <strong>
BIO rozinky 1000g

BIO rozinky 1000g

Sultánské rozinky z ekologických plodin jsou šťavnaté a sladké na chuť. Velmi sladké, obsahují pouze přírodní cukry. Oddělení, tj. sušené hrozny, mají řadu léčivých vlastností a výživových hodnot, díky nimž jsou jedním z zdravějších snacků. Rozinky zlepšují činnost kardiovaskulárního systému, snižují cholesterol a předcházejí osteoporóze. Rozinky také obsahují jód - minerál, který pozitivně ovlivňuje fungování štítné žlázy. Kromě toho se na pozadí sušeného ovoce a ořechů vyznačují obsahem bóru - prvku, který podporuje činnost šedých buněk a zlepšuje možnosti koncentrace. Ty - stejně jako hrozny - obsahují resveratrol, tj. antioxidant chránící buňky před poškozením. Sultánské rozinky jsou vynikajícím zdrojem vlákniny, bohaté na vitamíny C a E, stejně jako na zinek, draslík a železo. & Nbsp; <strong> Složení: </strong> 99,5 % bio sultánských rozinek, 0.